Pages

Mari Kuruskan Badan~

Mari Kuruskan Badan~
Jangan malu-malu

Thursday, January 13, 2011

Carta Jejaka Pojaan Hatiku

Hola..nampaknya setakat ni..masih suam2 kuku lagi persekitaran blog aku tp takpe..sbb saya adalah insan yg think positive!!Ha..ha..ha..(kalau aku sedih pon..bukan boleh nampak pon aku menangih air mata darah kat sini.)

Okeh, entry ni nampak macam cantik tertarik ko memang da-boom tak??Tak? Ye? Suka hatilah nak rasa apekan tapi aku dengan rasa perasan dan besar hati nak kongsi carta most wanted ideal man in my life ni bg korg tengok supaya korg boleh cakap;
"Bapak perasan minah ni...aku punyer pakwe lagi ensem"
Sape yang cakap pakwe die lagi ensem dripada senarai aku ni, aku nak isytiharkan perang ngan dia..Ho..Ho..Ho..
Mempersembahkan...carta ngetop...jenis2 laki pojaan hatiku...(memang teruja ibarat pooja bhat teruja menari-nari dalam citer hindustan);


1. Mr Johnny Depp a.k.a Lanun gorgeous bermisai cabang


Ececece.....muka nak macho je...ahaks!

Warghhh...dia ni kalau tiba-tiba muncul depan mata, aku sanggup berlari pecut satu Malaysia.(walopun secara hakiki dan realiti tanpa dakwa-dakwi, aku lari 100m pun maleh). Walamakatak, ni brother dia punya macho level dia, macam dah atas2 sangat sampai dah tak terkate. Walopun abg Depp (chewah) berlakon hodoh mcm mane skalipon (nak jadi Edward Scissorhand ke, willy wonka mereng2 kuku ke) aku tetap syok kat ko smpai kutub utara nun. Aku rse dia ni sebenarnyer orang Melayu tapi dah kene laser ngan alien bertukar jadi omputih...(die pnah berlakon bertukar jd alien dlm cter Astronaut's Wife,giler kejam cter tue). Lastly, dia boleh buat aku menghidap hypertension (tekanan darah tinggi) kalau dia jeling2 kucing kat aku dan kalau dia kata kat aku; "I hate you,mad girl from nowhere!"......aku maybe akan carik2 mane2 planet lain kat galaksi Bima Sakti ni yang aku boleh hidop selepas menggalkan Bumi.


2. Mr Shah Rukh Khan a.k.a Hindustani mera Betacarotene!

Wah bhai!...pegi gym kat maner ni...abg muscle skit2

Namaste insp. Sahab! Kia hua? Anjali Rahul ki kaha...hahah...jangan gelak tapi pakcik kat atas ni memang feveret d'actor aku. Gila betul citer hindustan dulu, bukan aku je gila, akak aku yang 2 orang + anak sedare aku si Apis (waktu tu dia baru umor 4, 5 tahun mcam tu sampai kalau menangis mesti ayat ni ada dlm tangisan syahdu dia; "Kuch2 Hota Hai!Nak ibu2!")...dasyat gila penangan hindustan dalam idop aku dlu. Ktorg adik beradik sampai khatam cter Kuch2 Hotak Hang ngan Dilwali Dulhania Lejayenge dah berjuta2 kali sampai kalo ko swoh aku cakap dialog pelakon tambahan pon aku ingat,,,dululah.(Lebih baiklah aku khatamkan Al-Quran..insaf sikit). Bhai ni memg best berlakon, bagilah Hritik Roshan ke, Suhail Kapoor ke, Kritik Asam ke atau pun Surat Kapur Barus ke, bhai ni tetap paling best. Menari best, berlakon best, nyanyi miming pon mcm sore dia..Aku tak kesah lah die ni tak kenal aku ke tp apesallah die tak pi kawen je ngan Kajol??Baguih duk ada, macam cempedak dibelah dua. Tak kisahlah, janji ko bahgierlah bhai! Nsib baik akak2 aku dah kwen, kalo tak ada can jd abg ipar aku? Nak ke bhai? Stop mkn toosai, start makan belacan..heh!


3. Encik Ashraf Muslim a.k.a Ustaz Muda Bergaya
Bju melayu dah pkai...tinggal nak akad je lagi...hantaran kiter cter kemudian


Assalamualaikum En Ashraf Muslim. Ana Shaheeda. Sudikan anta nikah sama ana? (Gila rindu nak belajar bahasa Arab, walopun dlu setakat hafal grammar je,teringat Ust Hasif yg slalu suruh duduk bwh meja). Ni mamat, asyik berlakon jd ustaz je..hehhehe..memang sume mak2 mentua kat seluruh Malaysia ni dah masukkan nama dia ni dalam senarai Cari Menantu diorg. Sore lembut je tapi bukanlah nyah2 ke, apon ke, adik2 ke. Muka educated tambah pegi plak pkai spek yang aku tak taulah ade power ke tak(ntah2 ade laser cam Cyclops). Lagi best, mamat ni solo molo ye tuan2 dan puan2. Rase2 nyer, boleh tak dtg meminang aku lagi 5 tahun? Hantaran kiter cter kemudian. Jangan risau en Ashraf, mak saya sempoi, dia takkan mark up harga tinggi2 sebab mak saya dulu berniaga kedai makan je, bukan bisneswoman jual Udani carpet ke. So harga mesti berbaloi dan berpatutan..hahahha...dah lah nme Ashraf Muslim..sah2lah muslim..Islam..mak aku confirm ckp YES!!


Yes. itulah dia senarai setakat ni sebb aku banyak lagi jejaka idaman terhebat yang aku dah tak mampu nak letak sekrg sbb tahap ngantuk karma ke lapan....rse mcam ade langsir kat mata ni...lagipon tilam dah menyeru  aku suruh beradu..so, sampai sini jelah...esok2lah aku smbung lagi post perasan ni...another chapter coming soon!!

6 comments:

  1. cida,g r wat nuffnang..ko tekan je lmbang nuff 2,pas tuh reg,pas tuh letak lambang tuh kt blog ko,ko ikut je arahan dier....nnt dier akan letak iklan kt blog ko,iklan 2 yang bg duit kt ko nnt..try lah

    ReplyDelete
  2. TQ lah ema wehhhh...mane tau aku jd jutawan plak..ko jgn luper blnjer den

    ReplyDelete
  3. giler lawak sheeda ko punye post...hahaha..
    u r always the best girl!:D

    ReplyDelete
  4. TQ la anonymous..walopun tak tau spe..tp msti ko kwn yg baik..hahah

    ReplyDelete
  5. haha..ko punya jejaka pojaan lebih kurang mcm aku je~
    johnny depp n SRK mmg meletop, ashraf lak aku ada potensi nak suka,tambah2 belakon jadi ustaz lak!
    tapi kena tambah jang geun suk, comeel!

    ReplyDelete

Followers ~ Anak2 Ketam

Emotion Levelita~

There was an error in this gadget